LMRA Pasjes

De LMRA (Laatste Minuut Risico Analyse of Last Minute Risk Analysis) is een korte beoordeling van de aanwezige risico’s. Een medewerker dient dit te doen na elke werkonderbreking, dus ook na pauzes.

De LMRA is een belangrijke eis vanuit de VCA. Hoewel de LMRA niet vastgelegd (afgetekend) hoeft te worden, moet een bedrijf wel zorgen voor een uniforme werkwijze en aantoonbare procedure. Dit geldt voor VCA*, VCA** en VCA Petrochemie gecertificeerde bedrijven.

Om bedrijven en medewerkers te helpen bij een praktische inrichting van de LMRA, hebben we LMRA pasjes ontwikkeld. Met deze pasjes kunnen medewerkers snel, makkelijk en uniform een korte check doen op de aanwezige risico’s.

– Zijn de risico’s acceptabel? Aan de slag.
– Zijn er te veel/onnodige risico’s? Dan starten we niet met de werkzaamheden.

De pasjes zijn gemaakt op creditcardformaat (85,60 x 53,98 cm) en van hard PVC (plastic). Zo gaan de pasjes langer mee en kan een medewerker deze gemakkelijk bij zich dragen.

Ook leuk: De pasjes kunnen gecombineerd worden met een toolboxmeeting over de LMRA, uitgedeeld worden als relatiegeschenk en/of onderdeel uitmaken van een introductiepakket bij nieuwe collega’s/stagiaires.

De pasjes zijn in meerdere talen verkrijgbaar